Holdállás és gyereknevelés

Volt már olyan, hogy elvittétek a gyereket általános kivizsgálásra és hazaküldtek, mert a fiatalúr nem volt hajlandó közreműködni? Hogy annyira ordított az orvosnő láttán, hogy annak lehetősége sem volt jó-pofizni?

Ez tényleg tetőpontja volt az elmúlt egy hétnek… Minden múlt hétvégén kezdődött 1-2 hisztirohammal. Az ilyet még el is viseli az ember, de ez most már sok volt. Leforrázva hagytuk el a rendelőt, az ápolónő megkért, hogy a következő látogatásunkkal várjuk ki a dackorszak végét…

A napot István nagy bölcsen azzal zárta “Ne izgulj anyuci, majd elmúlik!”. 

Az este tök jól aludtunk, délelőtt István tüneményes volt, szórakoztatta az öccsét, játszott, nem volt egy “akarom” sem és mi is sokkal kiegyensúlyozottabbak voltunk. Ez gyanús volt, úgyhogy megnéztem a holdnaptáram… Rájöttem, hogy már megint az első és az utolsó negyed közötti időszakra tehető a gyerek fura viselkedése, rosszul is aludtunk, a kicsi is többször ébredt… Utánanéztem és mint gondoltam, nem én vagyok az első, aki észrevette ezt az összefüggést.

Forrás:Pixabay

Kutatók csoportja 12 országban végzett kutatást 5812, 9-11 éves gyereken. 28 hónapon, vagyis 28 holdcikluson keresztül figyelték alvási szokásaikat és észrevették, hogy a gyerekek telihold idején 5 perccel kevesebbet aludtak, mint más napokon. Mivel az alvás fokozottan kihat a gyerekek viselkedésére, ingerlékenyebbek és nehezebben kezelhetők ebben az időszakban, magyarázzák a kutatók.

Szóval mindenről csak a Hold tehet. Nem mi vagyunk béna szülők és a gyerekünk sem kezelhetetlen…

Vissza