Új év, új Papírsárkány…

A címből már sejthető, hogy miről fog szólni ez a bejegyzés. 2017 a változás éve. Mondja ezt a számmisztika és mondom én is.

Amikor belevágtam a Papírsárkány írásába nagy volt a lendületem, szerettem volna kipróbálni magam a szakmámban (sajnos erre más lehetőségem korábban nem volt), és közben segíteni akartam. Hovatovább tisztában voltam az oktatás helyzetével, láttam, olvastam a hírekben, hallottam pedagógus barátoktól és persze tapasztaltam a saját bőrömön is… Gondoltam belevágok és hozzáadom az önrészt. Többen megköszöntétek, de igazából nem sokan kértek tőlem, és nem kaptam konkrét ötleteket. Néhány bejegyzéshez könnyen jött az ihlet, néha többet kellett törnöm a fejem, de ez nem volt gond. Az egyetlen problémát csak az okozta, hogy sose tudtam, hogy kielégítem-e a szükségleteket, hogy használható volt-e a munkám az órákon és hogy mi volt a diákok véleménye. Idén azt kérem tőletek kedves pedagógusok, hogy adjatok ötleteket, kérjetek bátran és ha valami nem jó azt is írjátok meg, mert a kritika is jól jön.

Az utóbbi hetekben lekötött a készülődés, ünneplés és persze a megfázások (igen, több is volt). Mint azt már említettem két kisfiam van, Máté, a kisebbik fél éves, István két és fél és persze mindketten valamilyen “fázisban” vannak. Most talán kijelenthetem, hogy kicsit nehezebb fázisban… De jön még esőre szivárvány, vagy egy újabb fázis… Anyaként természetesen törekszem a legjobbat nyújtani a gyerekeknek. Agyonolvasom magam, hogy mi a jó nekik és mi nem. Hiába kicsik még a fiúk, őszintén bevallom, hogy már most kitör a frász, ha az iskolára gondolok. Részben az is motivált a Papírsárkány beindításakor, hogy része szeretnék lenni a reformoknak. Nyilván szülőként az oktatási rendszert nem változtathatom meg (sajnos), de a Papírsárkányon keresztül talán segíthetek. Ezért döntöttem úgy, hogy ezentúl nyitok a szülők irányába is.  Olyan tartalommal is készülök majd, ami nem csak a pedagógusok, hanem a szülők számára is hasznos lehet.

Remélem mind egy nagy csapatként tudunk majd együttműködni és segíteni azoknak, akikért ez a blog valójában létrejött: a gyerekeknek.

 

Vissza