A csodálatos virtuális valóság és hogyan használhatjuk az oktatásban

Mi az a virtuális valóság? Miért jó hogy létezik? És egy pedagógus hogyan  és miért használná az oktatásban? Ezek és ehhez hasonló kérdések merülhetnek fel benned a címet olvasva.

A definíciók között kutatva talán a legjobb Linda Jacobson meghatározása, mi szerint a virtuális valóság úgy is meghatározható, mint olyan számítógéppel létrehozott környezet, amelyben a felhasználó is jelen van.

A VR-ben a felhasználó egy sisak vagy szemüveg segítségével válik a virtuális világ részévé. Szinte teljesen kizárja a külvilágot és belecsöppen abba a környezetbe, amit a szemüveg vagy a sisak közvetít.

Bár nálunk még nem túl elterjedt a világban 2018-ra 171 millió VR felhasználót jósolnak. És hogy mire használják?

  1. Szórakozásra: sportolás, film nézés, virtuális koncerteken való részvétel, sőt turizmusra is használható (a jóslatok szerint az elkövetkező 30 évben a virtuális turizmus akár a valódi utazást is felválthatja)
  2. Az egészségügyben: fóbiákban szenvedők küzdhetik le félelmeiket segítségével, a poszt traumatikus stressz kezelésében is használható valamint a sebészek oktatását is nagyban megkönnyítheti.
  3. Lakásvásárláskor: könnyen be lehet járni az eladó ingatlanokat, anélkül, hogy kimozdulnánk.
  4. és természetesen az Oktatásban:
  • BÁRMIRE!!!!
  • virtuális túrákra a múltban
  • virtuális túrákra a jelenben
  • virtuális kiruccanásokra a jövőben, az űrben, a Föld mélyében, a vizek fenekén, tárgyak belsejében, élőlények belsejében, tényleg bárhol….
  • kipróbálhatóak a különböző sportok
  • és sok más

Remélem meghoztam mindenkinek a kedvét!

Tudom, most azt mondjátok, hogy persze, szép és jó ez mind, de az én iskolámnak nincs pénze drága szemüvegekre, sisakokra. Szerencsére nincs szükség drága kütyükre, mert mind megoldható egy kartondarab, egy nagyító, ragasztó, olló, egy okos telefon és egy kis ügyesség segítségével.

Következő videóm segítségével megtudhatjátok, hogyan készíthettek Google szemüveget.

Vissza