Hogyan használjuk az Instagramot a tanteremben

Mára valami ütősebbet terveztem, de egyszerűen kifutottam az időből… Készülünk a télre, építik a mesterek a cserépkályhát, én meg a magamra kötözött két hónapos babával ücsörgök a porfelhőben a gép előtt és próbálok most valami frappáns kifogással előrukkolni. És hoppá már meg is van, szóval: ragad az asztal, nem mozog az egér a portól, még a szemüvegemen is alig látok át néha, kopácsolnak a hátam mögött és persze nem alszik a babóca… Utóbbi nem újdonság. Így van ez most Oberajteréknál, de én ennek ellenére összeállítottam egy listát arról hogy használhatjuk az Instagramot a tanteremben.

De nézzük először mi is az az Instagram?Az Instagram egy közösségi hálózat, amely okostelefonon történő fényképek és rövid videók megosztásán alapul. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel, amelyeket különböző művészi hatású effektekkel/szűrőkkel láthatnak el, feliratozhatják, beállíthatják a készítés helyét, majd ezt követően megoszthatják másokkal.

Röviden képeket kell megosztani. De milyen képeket oszthat meg egy tanár illetve egy diák?

1.A diákok munkáinak bemutatása

chalk-466306_1920

Nincs jobb érzés attól, mint amikor elismerik a munkánkat. A gyerekek is ugyanígy örülnek ennek, mint mi, felnőttek.

2. A Hét diákjának a kiemelése

A kisebb osztályokban minden héten ki lehet emelni egy diákot, aki azon a héten valamiben jobban teljesített. Minden diáknak megvan a maga erőssége, így lehetőség van az év folyamán arra, hogy mindenki sorra kerüljön.

A hét diákjának fotóját, pozitív vagy akár negatív tulajdonságaival együtt, amiket hashtagekkel (#) sorolhatunk fel, szintén megoszthatjuk az osztály Instagram profilján.

Na de mi is a hashtag? Napjainkban már szinte minden közösségi médián lehetőség van hashtag-ek használatára. A kettőskereszt# jel lényegében segít az embereknek, hogy kategorizáljanak egyes témaköröket. Ez megkönnyíti a megosztást és a keresést is.

3. Kirándulások megörökítése

school-bus-489365_1280

Évekkel később is jó lesz visszanézni…

4. Képzeljük el hogy használná egy híres ember az Instagramot

marie_curieinsta

#rádium #polónium #Sorbonne #girlpower #I’mgonnamakeit

5. Mit postolna a kedvenc főhősünk

@szindbad: #Élet, élet, szent megunt élet. Milyen jó visszajönni beléd! #Krúdy

kecsege-549x4442

6. Olvasmányajánlatok megosztása

stack-of-books-1001655_1920

7. Tudományos kísérlet lépéseinek megörökítése

laboratory-1291136_1920

8. Kincsvadászat különböző témákra

A téma lehet például az ábécé. A gyerekek feladata, hogy az Instagrammon sorra olyan képeket találjanak, amin egy-egy betű szerepel. Lehetséges témák: állatok, növények, könyvek…

A lista természetesen bővíthető. Várom az ötleteket és véleményeket! Addig is jó instázást! 🙂

én meg mehetek takarítani…

Vissza